Баннер

Наш продукт

vodka.jpg
k_exkl.jpg
einsteiger 2.jpg
luy.jpg
grenvernderung vonbirnecker.jpg
k900nmesse___.jpg
k900-3___.jpg
k_slyrs.jpg
Особливі лоти для нумізматів: секрети появи сучасних цінних монет

Якщо зазирнути в SkupkaMonet — каталог та продаж монет Миру вразить своїм різноманіттям. Неймовірні дизайни обираються для тематичних та пам’тних лотів. Монети можуть виготовлятися з дорогоцінних металів. Цінність таких екземплярів зрозуміла. Автори приклали багато зусиль, аби надати її.

А є зовсім інший клас монет. Вони на перший погляд абсолютно звичайні. Але зовсім трішки відрізняються від своїх родичок. Проте нумізмати вишукують їх з особливою пильністю. Це монети з браком. В колекціонуванні монет навть є окремий напрямок — ероризм. Слово походить від англійського “error”, тобто “помилка”. У таких монет буває неймовірно висока вартість, що в сотні ба навіть тисячи разів перевищує їхній номінал.

Звідки з’являються помилки на монетах?

Ерористів зазвичай цікавлять не просто браковані монетки, а ті, що обертаються на рівних правах з іншими грошима. Такі екземпляри стають результатом двох типів подій:

  • Системного браку. На виробництві працюють звичайні люди. Вони можуть використати не тей штамп для аверса, реверса чи гурта, припуститися інших помилок. Якщо це не буде виявлено вчасно, партія піде в оберт. В наслідок системного браку з’являється досить багато ідентичних між собою монет з конкретним недоліком. Вартість часто залежить від тиражу.
  • Несистемного браку. Тут причиною відхилення від норми є проблема в обладнанні. Найчастіше зустрічається відхилення кута розташування аверса та реверса монети, карбування тріснутим або стертим штемпелем, напливи металу по краях монети, тріщини по всій монеті, що не призвели до її розламування, повторне штампування одної і тої самої монети, негативне зображення малюнку. Несистемному бракові характерна індивідуальність кожного екземпляру. Тобто наплив металу не буде мати однакових контурів. Так само як і подвійне штампування.

Такі монети стають справжнім скарбом для нумізматів. Іх пошук можна порівняти хіба з полюванням на цікаві антикварні вироби. Доречі в Скупці Монет https://skupkamonet.com.ua/uk/blog/4-antikvariat їх також можна придбати.

Якщо вас зацікавила тема рідкісних лотів, переходьте на сайт продавця та додавайте його в обрані. В каталозі регулярно з’являються цікаві монети за оптимальними цінами.